8 Aralık 2014 Pazartesi

Ana Sayfa » , , , , , » Evde Yapılabilecek Doğal Saç Maskeleri Nelerdir?

Evde Yapılabilecek Doğal Saç Maskeleri Nelerdir?

8 Aralık 2014 Pazartesi
Saçlarımız pek çok işleme maruz kaldığı için çok çabuk yıpranıyor. Özellikle saç boyama işlemi saça oldukça zarar veriyor. Fön gibi ısıl işlemler ise saçlarımızın incelmesine, hasar görmesine neden oluyor. Hal böyle olunca da saçlarımızı onarmak, beslemek için bir takım doğal maskelerden destek almak gerekiyor. Saçlarınızın ihtiyacına göre evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz saç bakım maskeleriyle sizde saçlarınızdaki ışıltıyı tekrar kazanabilirsiniz.

dogal sac maskeleri

Canlandırıcı Ballı Saç Maskesi


 Bu maskeyi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; 1-2 yemek kaşığı bal ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı. Zeytinyağı ve balı bir kase içerisinde karıştırarak tüm saçınıza uygulayın. 1 saat kadar beklettikten sonra ılık su ve şampuan ile durulayın. Zeytinyağı saçınıza nem katarken, bal ise saçınızı canlandırarak, parlamasını sağlayacaktır. Bu maskenin içerisine nane yağı da katabilirsiniz. Nane yağı saç derisini temizlerken aynı zamanda ferahlık da verecektir.

Besleyici Saç Maskesi

Bu maskeyi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; 1 yumurta sarısı, 1 çay bardağı demlenmiş çay, 2-3 damla limon suyu, 1 çorba kaşığı badem yağı. Malzemelerin hepsini bir kapta karıştırarak saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. 15-20 dk kadar bekledikten sonra ılık su ve şampuan ile durulayın. Bu maske saç diplerinizi besleyerek daha hızlı uzamasına yardımcı olacaktır.

Saç bakımı için yapacağınız maskeleri bu iki tarifte olduğu gibi evimizde rahatlıkla bulabileceğimiz malzemelerle hazırlayabileceğiniz gibi doğal saç bakım yağlarından da destek alabilirsiniz. Saç bakımında kullanılan doğal yağların neler olduğunu merak ediyorsanız ilgili yazımı okuyabilirsiniz.

3 yorum:

  1. Balla zeytinyagi karisik hic denemedim ama zeytinyagi sürerim zaman zaman hatta bir gece birakirim ertesi gün yikarim ve bence saclara cok iyi geliyor :) Yumurtali maskelerden cesit cesit ne denediysem bana hic iyi gelmedi, sanirim protein eksikligi olan saclara cok iyi geliyorlar ama :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, ben de ziyaretinize geldim. Takibe alıyorum. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  3. çok ilgiliyim bu konulara güzel bir post ellerine sağlık!:)

    YanıtlaSil